ویژگی های ویندوز 11 و بررسی مشخصات آن
ظهور و پیدایش ویندوز همیشه به عنوان مرحلهای مهم برای نوآوری در جهان شناخته میشود. ویندوز ستون فقرات مشاغل جهانی بوده است و در آن استارتآپهای بسیاری شکل گرفتهاند. وب در بستر ویندوز متولد شد و بزرگ شد. این جایی است که بسیاری از ما برای اولین بار ایمیل نوشتیم، اولین بازی رایانهای خود را انجام دادیم و اولین خط کد را نوشتیم. ویندوز جایی است که مردم برای ایجاد، ارتباط، یادگیری و دستیابی به اطلاعات به آن رجوع میکنند. بستر و فضایی است که امروزه بیش از یک میلیارد نفر به آن تکیه میکنند.تا به امروز که این مقاله را تهیه میکنم ما شاهد تحولات بسیاری در دنیای ویندوز بودهایم اما امروز من میخواهم تا شما را با ویندوز 11 آشنا کنم، ویندوزی که شما را به آنچه دوست دارید نزدیکتر میکند.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 11
مایکروسافت در روز 13 مهر سال 1400 ویندوز جدید را منتشر کرد. این نسخه ابتدا همراه با کامپیوترها و لپتاپهای جدید عرضه شد و سپس مایکروسافت آن را از طریق بخش بروزرسانی ویندوز، آن را به صورت رایگان در دسترس کامپیوترهای قدیمیتر قرار داد. بر اساس اعلام این کمپانی، بروزرسانی این نسخه حداکثر تا اواسط سال 2022 برای همه کاربران منتشر میشود.
سیستم مورد نیاز ویندوز 11 یکی از مواردی بود که حاشیههای زیادی برای این نسخه به همراه داشت. با این حال حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز 11 آنقدرها هم عجیب و دور از دسترس نیست. شما برای نصب این نسخه به یک پردازنده حداقل 1 گیگاهرتزی، 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه نیاز دارید. همچنین دیگر خبری از نسخه 32 بیتی هم نیست.
اما حاشیههای اصلی بیشتر به نیاز سیستم به برخورداری از تراشه پلتفرم قابل اعتماد یا TPM و قابلیت بوت امن یا Secure Boot است. این 2 مورد خیلیهم دست و پاگیر نیستند و گذشته از اینکه در بیشتر کامپیوترهایی که طی 6 سال اخیر عرضه شدند وجود دارند، روشهایی برای دور زدن آنها نیز وجود دارد.
مشکل اصلی عدم پشتیبانی ویندوز 11 از پردازندههای قدیمی است. به صورت دقیقتر، پردازنده شما باید حداقل در طول 4 سال گذشته وارد بازار شده باشد. البته همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، برای دور زدن این مورد هم روشهایی وجود دارد اما مایکروسافت اعلام کرده در این صورت هیچ تضمینی برای اینکه بروزرسانیها را دریافت کنید وجود نخواهد داشت.
ویژگی های ویندوز 11
در اینجا به بررسی هفت مورد از ویژگی های جدید ویندوز 11 می پردازیم.
1. نسخهی جدید مایکروسافت استور
کاربران ویندوز 11 میتوانند از نسخهی جدید مایکروسافت استور بهره میبرد که نسبت به نسخهی قبلی امکانات جذابتری ارائه میکند. علاوه بر امکانات مختلف، رابط کاربری آن هم بهتر شده است. مایکروسافت محدودیتهای مربوط به این محیط را تا حد زیادی کاهش داده و به همین خاطر به زودی میتوانید انواع و اقسام برنامههای رایج و پرطرفدار را از طریق همین اپ استور نصب کنید.
2. بخش تنظیمات
بدون شک یکی از مهمترین بخشهای جدید ویندوز 11 قسمت تنظیمات آن است که به لطف رابط کاربری جذاب و ساده، توجه زیادی را جلب میکند. همچنین در این قسمت نسبت به ویندوز 10 شاهد گزینههای بیشتری هستیم و مایکروسافت میخواهد این محیط را به طور کامل جایگزین کنترل پنل کند. مثل همیشه با فشردن کلیدهای Windows+i میتوانید از بخش تنظیمات بهره ببرید.
3. تمها و تصاویر پسزمینه جدید
در ویندوز 11 چندین تصویر پسزمینهی جذاب برای تمهای مختلف وجود دارد که جذابیت این سیستمعامل را دوچندان میکنند. از طریق Settings > Personalization > Themes میتوانید تمهای موردنظر خود را انتخاب کنید و در کنار آن قادر به انتخاب حالت تاریک و روشن هم هستید. زمانی هم که از دست تمهای پیشفرض ویندوز 11 خسته شدید، از طریق مایکروسافت استور میتوانید تمهای رایگان یا پولی نصب کنید.
4. منوی تنظیمات سریع
در ویندوز 11 با کلیک بر یکی از آیکونهای وایفای، اسپیکر یا باتری، منوی تنظیمات سریع (Quick Settings) نمایش داده میشود. در این بخش میتوانید مواردی مانند بلوتوث، وایفای و دیگر موارد اینچنینی را فعال و غیرفعال کنید. همچنین به اسلایدر مربوط به بلندی صدا و روشنی نمایشگر هم دسترسی دارید. در کل این محیط نسبت به اکشن سنتر طراحی سادهتر و بهتری دارد.
5. گروهبندی پنجرهها
در ویندوز 11 فرایند گروهبندی پنجرهها بسیار سادهتر و راحتتر شده و به آسانی میتوانید چینش پنجرههای مربوط به برنامههای مختلف در 6 الگوی متفاوت قرار دهید. اگرچه ویندوز 10 هم قابلیت مشابهی را ارائه میدهد، اما حالا با قرار دادن نشانهگر ماوس بر روی آیکون مربوط به بزرگ کردن پنجره، با 6 گزینهی مربوط به این مشخصه روبرو میشوید.
6. چت مایکروسافت تیمز
اگرچه سرویس مایکروسافت تیمز سابقهی زیادی دارد، اما این سرویس حالا به طور یکپارچه همراه با ویندوز 11 در اختیار کاربران قرار گرفته است و از طریق تسکبار با کلیک بر آیکون آن میتوانید راهی بخش چت مایکروسافت تیمز شوید. همچنین از طریق همین محیط میتوانید تماس صوتی یا تصویری با طرف مقابل برقرار کنید. اگر هم علاقهای به این سرویس ندارید، خوشبختانه خیلی راحت میتوانید آن را غیرفعال کنید.
7. منوی ویجتها
ویندوز 11 از یک منوی اختصاصی برای ویجتها بهره میبرد که در آن بخشهایی مانند وضعیت آبوهوا، اخبار، قیمت سهام، نتایج تیمهای ورزشی و دیگر موارد اینچنینی نمایش داده میشود. چنین قسمتی اخیرا به ویندوز 10 هم اضافه شده ولی جذابیت آن در ویندوز 11 بیشتر است. اگر هم ویجتها مورد پسند شما نیستند، به راحتی قادر به مخفی کردن آنها هستید.
ادغام مایکروسافت تیمز در ویندوز 11
اپلیکیشن چت و ویدیو کنفرانس مایکروسافت تیمز به صورت پیشفرض درست در مرکز نوار وظیفه ویندوز قرار گرفته است. با توجه به محبوبیت روز افزون جلسات مجازی و ویدیویی، مایکروسافت امیدوار است با این کار بتواند سهم بیشتری از بازار اپلیکیشنهای این حوزه را از آن خود کند.
به خصوص از آنجایی که تیمز، در جریان همهگیری کرونا رشد باورنکردنی داشت و توانست تعداد کاربران فعالش را از 20 به 145 میلیون نفر برساند. البته معلوم نیست با این کار، مایکروسافت بتواند کاربران تیمز را افزایش دهد زیرا آنها قبلا هم آیکون اسکایپ را به بخش نوتیفیکشنهای ویندوز 10 اضافه کردند و با وجود اینکه اسکایپ یک برنامه فوقالعاده است اما این کار تاثیری روی تعداد کاربران آن نداشت.
برای شروع به کار با تیمز باید روی آیکون چت کلیک کنید. سپس یک پنجره خوش آمدید برایتان به نمایش درمیآید و از شما میخواهد به ویندوز اجازه دسترسی به حساب مایکروسافت و مخاطبین خود را بدهید. سپس میتوانید فهرست مخاطبین خود را ببینید و با آنها چت کنید.
اما یکی از بهترین امکانات برنامه تیمز ویندوز 11 این است که به شما این امکان را میدهد تا از طریق کامپیوتر خود به صورت رایگان و از طریق پیام کوتاه با هرکسی ارتباط برقرار کنید. البته این ویژگی فعلا در کشورهای برزیل، کانادا، بریتانیا، آمریکا، مکزیک، هند و کلمبیا قابل استفاده است.
قابلیتهای جدید گیمینگ در ویندوز 11
در جریان معرفی ویندوز 11 مایکروسافت از قابلیتهای جدید این سیستم عامل برای گیمرها رونمایی کرد. از جمله این قابلیتها میتوان به DirectX 12 آلتیمیت، Direct Storage و HDR خودکار اشاره کرد. مایکروسافت اعلام کرده به بهبود تجربه گیمینگ برای کاربران ویندوز متعهد است و این تجربه در حقیقت یکی از ارکان اصلی ویندوز 11 به حساب میآید که قرار است اواخر سال 2021 عرضه شود.
مشخصات سختافزاری ویندوز 11 چیست؟
حداقل مشخصات سختافزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز 11 عبارت است از:
• پردازنده 64 بیتی دو هستهای با فرکانس یک گیگاهرتز
• 4 گیگابایت رم
• 64 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی
• نمایشگر 9 اینچی
• رزولوشن 1366 در 768
• پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
• پشتیبانی از دایرکس ایکس 12 و WWWDM 2.x
مهمترین تغییرات فهرست بالا در مقایسه با ویندوز 10 عبارت 64 بیتی در پردازنده مورد نیاز است. این موضوع بهمعنای حذف نسخه 32 بیتی ویندوز است. البته پشتیبانی از نرمافزارهای 32 بیتی همچنان ادامه خواهد داشت. نکته دیگر این فهرست نیاز به نمایشگرهای حداقل 9 اینچی است. بدین ترتیب دیگر نمیتوان انتظار تبلت یا مینی لپتاپهای هشت اینچی با سیستم عامل ویندوز 11 را داشت.
سخن پایانی
ویندوز 11 بسیاری از امکانات ویندوز 10 را حفظ کرده اما نسخه 11 در عین حال تغییرات هم داشته و با رابط کاربری جدید خود و همچنین ویژگی های مثل ویجتها و امکانات جدید مربوط به چیدمان پنجرهها، توانسته این سیستم عامل را به اندازه زیادی بهبود دهد. به همین دلیل با وجود برخی ایرادات جزیی، این نسخه یکی از نسخههای جذاب ویندوز در طول چندین سال گذشته به حساب میآید.
منیع: تکنوسان مگ